Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΡΑΦΟΥΝ :


Ενα ζευγάρι που πέρασε όλα τα στάδια μιας σχέσης με μεγάλη επιτυχία αποφάσισε να κάνει και το μεγάλο βήμα. Να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.


Επειτα από εξήμισι χρόνια μαζί, μια ημέρα απλώς κοίταξαν το ημερολόγιο και ο κλήρος έπεσε στις 29 Δεκεμβρίου. Είναι η Θωμαΐς και με τον Κώστα γνωρίστηκαν στα 19 τους. Για την ακρίβεια στις 21 Ιουλίου 2006, όταν φοιτούσαν στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών, στα Τρίκαλα.
Ομως στον τελευταίο κύκλο της εκπαίδευσής τους πήγαν στον Βόλο για τη λεγόμενη θερινή διαβίωση. Λίγο το καλοκαίρι, λίγο η θάλασσα,λίγο ότι ο Κώστας έπαιζε γουότερ πόλο με τους φίλους του και η Θωμαΐς εντελώς αυθόρμητα μοιράστηκε το ενδιαφέρον της για εκείνον με μια φίλη της, η οποία έτυχε να είναι και συγκάτοικός του. Και η «προξενήτρα» έδρασε ακαριαία.
Ο Κώστας χωρίς δεύτερη σκέψη άρχισε να τη φλερτάρει.
Επιστροφή στα Τρίκαλα και κανόνισαν να βρεθούν για καφέ. Το ραντεβού σφραγίστηκε με ένα φιλί και την υπόσχεση ότι θα τα πουν πάλι τον Σεπτέμβριο. Ο Κώστας θα πήγαινε στην Πάτρα, τον τόπο καταγωγής του, και η Θωμαΐς αντίστοιχα στην Αθήνα. Ωστόσο σε ένα ταξίδι – εξπρές του Κώστα στην Αθήνα συναντήθηκαν ξανά.
Από τότε δεν ξαναχώρισαν.
 
Το δύσκολο κομμάτι της σχέσης τους ήταν όταν και οι δύο είχαν πάρει μετάθεση σε διαφορετικά μέρη. Ομως για το ζευγάρι η διαδρομή Κόρινθος - Τρίπολη είχε γίνει παιχνιδάκι. Αρχισαν να συζούν όταν και οι δύο μετατέθηκαν στη Μυτιλήνη. Νέο ξεκίνημα σε έναν ξένο τόπο, χωρίς γνωστούς και σε ένα σπίτι που στην αρχή ήταν άδειο. Οσο όμως γέμιζε με έπιπλα, άλλο τόσο γέμιζε και με ωραίες αναμνήσεις, νέες εμπειρίες και ευθύνες.
Η πρόταση έγινε ένα Σάββατο βράδυ, στην Αθήνα πια. Σε μια ρομαντική βόλτα στον Λυκαβηττό ο Κώστας τής πρόσφερε το μονόπετρο που είχε κρύψει σε ένα τριαντάφυλλο.
Οι ετοιμασίες έγιναν εγκαίρως. Το νυφικό της νύφης κατά την παράδοση το αγόρασε η πεθερά της στην Πάτρα. Τα υπόλοιπα έγιναν στην Αθήνα. Οι μπομπονιέρες φτιάχτηκαν από τους ίδιους και τους φίλους τους κομμάτι κομμάτι: αγόρασαν μπουκαλάκια και μέσα έβαλαν τεντούρα, το παραδοσιακό ποτό της Πάτρας και τα στόλισαν με κορδελίτσες και κουφέτα.
Φίλοι και συγγενείς ταξίδεψαν από τη Μυτιλήνη και από την Πάτρα για να παραστούν σε ένα μυστήριο χωρίς πολλές φανφάρες. Κουμπάρα τους ήταν η Δήμητρα, παιδική φίλη της νύφης.
Για τις φωτογραφίες εμπιστεύτηκαν τον Πάνο Ρεκουνιώτη. Ο γάμος τους ήταν ένα γεγονός που δεν κραύγαζε. Ακριβώς όπως και οι ίδιοι. Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.






Μαριλένα Θεοδωράκου  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2013 08:00 |



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου