Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Γιάννης και Γιώτα από τα "ΝΕΑ Σαββατοκύριακο"

Weekend
Η έλξη των αντιθέτων (Black&White)
Οπως τους διηγήθηκαν στη Μαριλένα Θεοδωράκου
Εχουν δώσει αμοιβαία υπόσχεση ότι ακόμη και έπειτα από έναν γερό καβγά θα λένε πάντα «καλημέρα» και «καληνύχτα»
Ζευγάρια που έχουμε φωτογραφήσει ,αφηγούνται την ιστορία τους στη εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» Ακολουθεί και η φωτογράφηση γάμου από τον Πάνο Ρεκουνιώτη .
Εκείνος έβγαζε το βούτυρο
από το ψυγείο γιατί κάτι μαγείρευε. Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή, με το βούτυρο στο χέρι δηλαδή,ο Γιάννης έκανε την πρόταση γάμου στη Γιώτα. Πρωτότυπο, αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας του.
Αυθόρμητος! Λίγη ώρα πριν μιλούσε στο τηλέφωνο με τη μητέρα του, η οποία ζει στη Γερμανία και κανόνιζαν να έρθει για τον αρραβώνα του ζευγαριού. Αφού τα είπαν μεταξύ τους, η Γιώτα απόρησε πώς κανόνισε να έρθει η μαμά του χωρίς να της έχει κάνει ακόμη την πρόταση!Τα γούστα τους είναι σε πολλά πράγματα εντελώς διαφορετικά.Για παράδειγμα, ο Γιάννης προτιμά τους παραδοσιακούς χορούς, η Γιώτα από την άλλη βγάζει φλύκταινες.
next day shooting
Σε εκείνον αρέσουν τα ρεμπέτικα και τα έντεχνα τραγούδια, σε εκείνη αρέσουν τα ποπ - λαϊκά, κοινώς σκυλάδικα. Οταν είχαν συναντηθεί με τον DJ της γαμήλιας δεξίωσης για να αποφασίσουν μαζί τι μουσική θα βάλει στον γάμο τους, τελικά τους ρώτησε αν παντρεύονται μεταξύ τους ή με άλλους. Αλλά, καθώς τα ετερώνυμα έλκονται, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Και με κοινό στόχο μια ευτυχισμένη οικογένεια και μια καλή ζωή, τι άλλο θέλει ένα ζευγάρι για να ξεκινήσει το δικό του ταξίδι;
\
next day shooting
Η Γιώτα είναι 29 χρονών και αισθητικός. Κατάγεται από την Τρίπολη και μεγάλωσε στον Πειραιά, σε μια ωραία γειτονιά του Κερατσινίου. Ο Γιάννης είναι 34 χρονών και διαιτολόγος (σχεδόν πάντα μετράει τις μπουκιές των άλλων), ποντιακής καταγωγής, από μακεδόνα πατέρα και γερμανίδα μητέρα και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό.

next day shootingΗ ιστορία τους ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια, στην κοπή της πίτας της εταιρείας όπου δούλευαν και οι δύο. Η κολλητή τής Γιώτας τής είχε κάνει έναν πρόλογο για κάποιον που ήθελε να της συστήσει. Εκείνη αρχικά αρνιόταν, μέχρι που ο Γιάννης μπήκε μέσα στο μαγαζί όπου γινόταν η εκδήλωση. Τότε η Γιώτα γύρισε και είπε στη φίλη της: «Αυτόν θέλω να μου γνωρίσεις». Φυσικά, η κοπέλα ξεράθηκε στο γέλιο, γιατί ήταν ο ίδιος άνθρωπος. Λίγους μήνες μετά άρχισε και η σχέση τους.
next day shooting«Μου αρέσει που είναι ευαίσθητος,κοινωνικός και όσο περνάει ο καιρός είμαστε όλο και πιο ερωτευμένοι»,λέει η Γιώτα. «Με κάνει και γελάω συνέχεια, όλο παίζουμε σαν παιδιά, με προσέχει, υπάρχει αλληλοθαυμασμός και το κυριότερο για μένα είναι η συμφωνία που κάναμε πριν από χρόνια. Οποιος σηκώνεται πρώτος από το κρεβάτι θα φιλάει τον άλλο και θα του λέει “καλημέρα”. Και το βράδυ πριν κοιμηθούμε, ακόμα και αν έχουμε ρίξει γερό καβγά, θα φιλιόμαστε και θα λέμε “καληνύχτα”».Το μόνο που τους κουράζει μερικές φορές είναι η ξεροκεφαλιά τους. Στο τέλος όμως τα βρίσκουν μια χαρά.
Μέσα σε αυτά τα οκτώ χρόνια έχουν ζήσει πολλές δύσκολες στιγμές αλλά και πολλές καλές. Οι άσχημες είναι που τους έδεσαν πιο πολύ και τους πείσμωσαν, ωστόσο αποφάσισαν να τις διαγράψουν και θυμούνται μόνο τις καλές. Οπως την πρόταση γάμου.
next day shootingΟσον αφορά την οργάνωση του γάμου, ξεκίνησαν να το ψάχνουν έναν χρόνο πριν. Πρώτα έκλεισαν το κτήμα, μετά την εκκλησία και με το που μπήκε το 2013 ξεκίνησε το πανηγύρι. Πολύ τρέξιμο γιατί παράλληλα έφτιαχναν το σπίτι τους και δούλευαν σαν τρελοί. Η μαμά της, η κολλητή της με την κοιλιά στο στόμα και η νύφη της και μια εκείνη, τέσσερις τελείως διαφορετικές γυναίκες, κατέληξαν σε ένα απλό, ρομαντικό, αριστοκρατικό νυφικό διά χειρός Melis by Laskos.

next day shootingΤα προσκλητήρια αποφάσισαν να τα κάνουν στο Χαμόγελο του Παιδιού,τις μπομπονιέρες τις φαντάστηκε η ίδια και τις υλοποίησε μια φίλη τής κουμπάρας της που πιάνουν τα χέρια της. Τη διακόσμηση στην εκκλησία και το κτήμα επιμελήθηκε η Γιώτα. Είχε θέμα την ελιά, τις λευκές ορτανσίες και τα σομόν τριαντάφυλλα. Η εκκλησία είχε διακοσμηθεί με μπάλες από λυγαριά, μια κούνια με λουλούδια, φαναράκια, μια σκαλίτσα στολισμένη και πολλά κεράκια. Ο Γιάννης έραψε το κοστούμι στα μέτρα του. Παρέα με την αγαπημένη του διάλεξαν ύφασμα, χρώμα και τα αξεσουάρ και έτοιμος ο γαμπρός!
next day shootingnext day shooting
Η δεξίωση έγινε σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη. Το τραπέζι των ευχών τους ήταν όμορφα στολισμένο, με μια φωτογραφία του ζευγαριού στο κέντρο. Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό την ώρα που μπήκαν στον χώρο, στον πρώτο τους χορό και όταν έκοψαν την τούρτα. Το τραγούδι που χόρεψαν ήταν το «Γι’ αυτό σ’ αγαπώ». «Οι στίχοι ήταν γραμμένοι για εμάς»,λένε και οι δύο. Καθώς ο γαμπρός δεν έκανε μπάτσελορ πάρτι, γιατί όπως λέει το θεωρεί χαζή αμερικανιά, η πεθερά του τού έκανε δώρο την ημέρα του γάμου μια χορεύτρια που χόρευε ανατολίτικα. Η Γιώτα στο δικό της μπάτσελορ βγήκε με τις φίλες της, πήγαν σε ένα ελληνάδικο και ξεσήκωσαν όλο το μαγαζί.

next day shooting
Κουμπάροι τους ήταν ο Χάρης και η Ειρήνη, η οποία είναι παιδική φίλη του Γιάννη. Φωτογράφος τους, ο Πάνος Ρεκουνιώτης. Το ταξίδι του μέλιτος έγινε στο Παρίσι, κοινή επιλογή και των δύο. «Είναι η πόλη που συνδυάζει ρομαντισμό και πολύ παιχνίδι». Εμειναν επτά ημέρες και πέρασαν αξέχαστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου