Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Φωτογράφηση Γάμων στην Ελλάδα

Στα θετικά αυτής της δουλειάς είναι ότι σου δίνεται η δυνατότητα να ταξιδεύεις παντού. Στα κατά, το ότι δεν έχεις καθόλου χρόνο πέρα από αυτόν που αφιερώνεις στην φωτογράφηση γάμου. Δεν πειράζει και αυτό διασκέδαση είναι. Τον προηγούμενο μήνα και πάνω στο τέλος του- ημερολογιακά- καλοκαιριού, μέσα σε τρεις εβδομάδες βρεθήκαμε , μεταξύ άλλων, σε γάμους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Κάτι πολύ διαφορετικό από τα νησιά που βρεθήκαμε μέσα στο καλοκαίρι.

nextday shooting

 Το πρόγραμμα περιλάμβανε φωτογράφηση γάμου στο  Καρπενήσι,φωτογράφηση γάμου στο Πόρτο Χέλι και στη Χαλκίδα με next day shooting, φωτογράφηση γάμου στο Μαρμάρι της Μάνης, φωτογράφηση γάμου στην Καρδίτσα, δύο next day shooting στην λίμνη Πλαστήρα , φωτογράφηση γάμου στην Πάτρα και στην Αράχωβα και γάμο την Καλαμπάκα με μισής ώρας  φωτογράφηση στα Μετέωρα. Άλλα μέτρα και σταθμά, διαφορετικός καιρός και ωραία μέρη -έξω από τις πόλεις.

ΓΑΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ
Στα Μετέωρα χρειάστηκε πολύς δρόμος για να φτάσουμε , καθώς βρισκόμασταν σε άλλη δουλειά πάλι ( βάπτιση)  εκτός Αθήνας  (πάλι  Αράχωβα). Ένα φανταστικό μέρος – χωριό Καστανιά- μας περίμενε, και μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο για να  βγάλουμε στα Μετέωρα. όσες φορές και αν έχω πάει εκεί , ποτέ δεν κατάφερα να κλέψω λίγο παραπάνω ή να μην νυχτώνει σύντομα.


nextday shooting


ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ
Στην Αράχωβα τα πράγματα ήταν αναμενόμενα καθώς μια μεγάλη σειρά από φίλους του ζευγαριού έχουν ήδη περάσει από εδώ  για την φωτογράφηση του γάμου τους και έχουμε μαζί γυρίσει από το Καρπενήσι έως την Ερμιόνη.
nextday shooting


 NEXT DAY SHOOTING ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Το ζευγάρι που ήρθε από  γάμο στην Αθήνα μόνο για το next day shooting, νομίζω ότι έκανε τα πάντα. Η λάσπη από την λίμνη αποκλείεται να φύγει ποτέ από το νυφικό. Ποδήλατα λίμνης για όλους και άλογα συμπλήρωσαν την φωτογράφηση.
nextday shooting

nextday shooting

nextday shooting

nextday shooting


ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ
Στην μία άκρη της Ελλάδας το Μαρμάρι Λακωνίας. Απίστευτο σκηνικό Μάνης με «φαρ ουέστ» αναφορές και γάμο σε εξέδρα μπρος από το ηλιοβασίλεμα. Στο ίδιο μέρος και το πάρτυ   που ακολούθησε με βρεγμένους τον γαμπρό και την νύφη.

γαμος στη Μάνη

μαρμαρι Μάνης


ΓΑΜΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Στη Χαλκίδα τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα και λόγω της κοντινής απόστασης με την Αθήνα μπορέσαμε  να ξαναπάμε για το next day και σταθήκαμε αρκετά τυχεροί με τον καιρό και την παλίρροια.

φωτογραφος χαλκιδα τιμες

γαμος χαλκιδα


ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
 Στην Καρδίτσα ζέστη το πρωί , δροσιά στη λίμνη το βράδυ. Οι γιατροί που  γύρισαν για τον γάμο τους από την Αμερική  που μένουν,  άφησαν τους εαυτούς τους  ελεύθερους και βούτηξαν στα νερά της λίμνης. Τώρα από νύφη που οι φίλοι της την φωνάζουν «Θάτσερ» δεν περιμένεις και πολλά , αλλά  διαψευστήκαμε.
nextday shooting


nextday shooting

nextday shooting



ΓΑΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ
Για το Πόρτο Χέλι και τον γάμο στον Άγιο Αιμιλιανό  δεν θα ασχοληθώ τώρα , καθώς έρχεται ένα πλήρες άρθρο στη εφημερίδα «τα ΝΕΑ» με την αφήγηση του ζευγαριού για όλες τις λεπτομέρειες και θα το δανειστώ μετά την έκδοση της εφημερίδας.




ΓΑΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
 Ο καιρός στο Καρπενήσι δεν μας έκανε χάρες  και έβρεξε δυνατά την ώρα του γάμου χωρίς να καταφέρει να αλλάξει την διάθεση του ζευγαριού . Νομίζω τώρα που τους γνώρισα, ότι ούτε σεισμός δεν θα τους έκανε να χάσουν το χαμόγελό τους. Ειδικά τον Μάκη.
nextday shooting

nextday shooting

nextday shooting



ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
 Το ζευγάρι ταξίδεψε από την Γερμανία που μένει για να κάνει τον γάμο του στην Πάτρα –τόπος καταγωγής του γαμπρού. Με ελληνικούς χορούς , Γερμανοί και Έλληνες καλεσμένοι χόρεψαν ως το πρωί ,όπου ο μπαμπάς του γαμπρού έδειξε όχι μόνο «πως το τρίβουν το πιπέρι» στους Γερμανούς αλλά τους ξάπλωσε όλους κάτω για να το μάθουν.




 Διαφορετική κουλτούρα που σε κάποιες περιπτώσεις μας άρεσε, ενώ άλλα μοιάζουν διαφορετικά σε εμάς. Παλαιότερα σε κάποιες περιπτώσεις έθιμα και χοροί στην επαρχεία μας φαίνονταν πιο ξένα και από  τον γάμο Κινέζων που κάναμε πρόσφατα. Αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα δεν υπάρχουν κοσμικοί γάμοι στην επαρχεία, εξάλλου στις περισσότερες περιπτώσεις οι γάμοι έχουν αλλάξει και εκεί σε σχέση με παλιά. Πραγματικά φέτος δεν ξέραμε που είναι πιο ωραία και πιο ζευγάρι μας εντυπωσίασε .

φωτογραφηση γάμου

  Μετά από αμέτρητα χιλιόμετρα πήγαινε- έλα  Αθήνα , νομίζω ότι καταφέραμε να αποτυπώσουμε  κάτι από τα τόσα που  είδαμε και μάθαμε. Εδώ θα σταθούμε κυρίως στο κομμάτι της καλλιτεχνικής φωτογράφησης του ζευγαριού και όχι στον γάμο που θα το κάνω μόλις ελευθερωθώ λίγο από τις δουλειές του Φθινοπώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου