Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Γάμος στη Βαρυμπόμπη στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

 {


Ιορδάνης και Μαρία, Βαρυμπόμπη Αττικής
Μια φιλία που έγινε έρωτας
Αν και το ζευγάρι φωτογραφίστηκε στα συγκρουόμενα, η κοινή τους ζωή άρχισε ομαλά
Weekend
ΟΡΚΟΙ ΠΙΣΤΗΣ
O Οπως τους διηγήθηκαν στη Μαριλένα Θεοδωράκου__


8 Παρασκευή 25 - Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013
«Επειδή η χαρά είναι
πιο γλυκιά όταν τη μοιράζεσαι, επειδή δύο άνθρωποι είναι πιο δυνατοί όταν είναι ενωμένοι… γι’αυτό παντρευόμαστε!». Αυτό ήταν το κείμενο στο προσκλητήριο γάμου της Μαρίας και του Ιορδάνη. Οι δυο τους γνωρίζονται από παιδιά, καθώς οι γονείς τους είναι πολύ καλοί φίλοι. Εχουν βρεθεί σε διακοπές, ταξίδια, γιορτές,πάρτι και όλα αυτά τα χρόνια απέκτησαν κοινούς φίλους. Κάποια εποχή δεν έκαναν στενή παρέα, ωστόσο συναντήθηκαν ξανά όταν και οι δύο ήταν είκοσι χρονών. Αρχισαν και πάλι να βγαίνουν και ο έρωτας δεν άργησε να έρθει. Στην αρχή το κράτησαν μυστικό. Δεν είπαν τίποτα σε φίλους, γονείς, ούτε καν στα αδέρφια τους. Οταν κατάλαβαν πόσο δυνατή ήταν η σχέση τους, τότε έγινε και η μεγάλη αποκάλυψη.





φωτογραφος ρεκουνιωτης




«Αν μια φράση μας ταιριάζει», λέει η Μαρία, «είναι οι στίχοι από το τραγούδι “I was made for loving you baby” τωνKiss». Εχουν αρκετά κοινά ενδιαφέροντα αλλά και κάποια διαφορετικά.Απολαμβάνουν τα ήσυχα βράδια στο σπίτι τους, με καλό φαγητό και ταινίες,τα κυριακάτικα πρωινά που πηγαίνουν για πεζοπορία στην Πάρνηθα,την παρέα (και την μπιρίμπα). Και οι δύο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα και είναι 28 ετών. Ο Ιορδάνης είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολείται με το εμπόριο γεωργικών μηχανημάτων. Αν και έχει καταγωγή από την Τζια, δεν έχει καμιά σχέση με το νησί. Ωστόσο, του αρέσει πολύ να χορεύει νησιώτικα. Η Μαρία είναι ψυχολόγος, έχει καταγωγή από τα Φάρσαλα, αλλά ούτε και εκείνη έχει σχέση με την πόλη.
ο καλύτερος φωτογραφος γάμου
«Ο Ιορδάνης είναι ένας άνθρωπος γεμάτος θετική ενέργεια, αισιοδοξία,νέες και πρωτότυπες ιδέες», συνεχίζει η Μαρία. «Του αρέσει η περιπέτεια και οποιαδήποτε δραστηριότητα ανεβάζει την αδρεναλίνη. Οπως και οι εκπλήξεις!». Ωστόσο, καθώς εκείνη είναι άνθρωπος της τάξης και της οργάνωσης, προτιμά να ξέρει εκ των προτέρων τι πρόκειται να συμβεί. Μέχρι που τα τελευταία χρόνια τα απρόοπτα του αγαπημένου της άρχισαν να της αρέσουν.Ετσι, λοιπόν, ο Ιορδάνης κανόνισε να την αιφνιδιάσει και με την πρόταση γάμου. Την ημέρα των γενεθλίων της πήγαν οι δυο τους σε ένα εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα. Εφαγαν, ήπιαν και γύρισαν στο σπίτι τους. Στον δρόμο της επιστροφής, η Μαρία άρχισε να παραπονιέται ότι δεν έσβησε κεράκια.Ο Ιορδάνης τής είπε ότι θα τα έσβηνε την επόμενη ημέρα στο πάρτι με τους φίλους τους. Οταν όμως άνοιξε την πόρτα του σπιτιού τους, είδε μπροστά της μια μεγάλη ανθοδέσμη και μια τούρτα γεμάτη κεράκια. Τα έσβησε και πήγε να κόψει ένα κομμάτι για να φάνε. Το μαχαίρι ακούμπησε πάνω στο δαχτυλίδι. Ο Ιορδάνης γονάτισε και της ζήτησε να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί. Εκείνη φυσικά δέχτηκε με μεγάλη συγκίνηση.
ο καλύτερος φωτογραφος γάμου
Η οργάνωση του γάμου έγινε απότη Μαρία, η οποία ανέλαβε να ψάξει για όλα αυτά που χρειάζονταν. Εφερνε προτάσεις και μαζί αποφάσιζαν τι και πώς. Όλα έγιναν γρήγορα, σχετικά εύκολα, σύμφωνα με το δικό τους στυλ και γούστο.Η μητέρα και οι φίλες της τη βοήθησαν στην επιλογή του νυφικού, που αρχικά νόμιζε ότι θα ήταν μια δύσκολη διαδικασία. Τελικά, στο πρώτο μαγαζί που πήγαν βρήκε αυτό που της ταίριαζε.Το ίδιο και ο γαμπρός.
φωτογραφος ρεκουνιωτης
Η εκκλησία όπου έγινε η τελετή ήταν μέσα στο δάσος, στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου στη Βαρυμπόμπη. Αν και ο Ιορδάνης έχει περίεργη σχέση με τον χρόνο, ευτυχώς στην εκκλησία –αφού τον είχε προειδοποιήσει η Μαρία –δεν άργησε ούτε λεπτό. Ο χώρος που έγινε το γαμήλιο πάρτι ήταν δική του επιλογή. Επιθυμία του πατέρα της νύφης και δική της βέβαια ήταν να μοιραστεί στους καλεσμένους τους και ο περίφημος χαλβάς Φαρσάλων,όπως και έγινε. Φωτογράφος τους ήταν ο ΠάνοςΡεκουνιώτης.
φωτογραφος ρεκουνιωτης
Οι φίλοι τους οργάνωσαν τρία μπάτσελορ πάρτι. Το πρώτο ήταν κοινό.
Κανονικά η Μαρία θα πήγαινε στο Πόρτο Ράφτη για το δικό της μπάτσελορ, δίπλα στη θάλασσα. Οι φίλες της όμως ζήτησαν από τον Ιορδάνη να την πάει στο Λαύριο. Εκείνος νόμιζε ότι απλώς είχε αλλάξει ο τόπος. Τελικά,όταν έφτασαν στο λιμάνι, βρήκαν όλη την παρέα με τα μαγιό και τα καπέλα έτοιμη για ταξιδάκι με ιστιοπλοϊκό.
ο καλύτερος φωτογραφος γάμου
Εζησαν και μια περιπέτεια, καθώς το σκάφος χάλασε και είχε πολύ αέρα.
Τέλος καλό, όλα καλά όμως, και τα αγόρια συνέχισαν το ίδιο βράδυ το μπάτσελορ του Ιορδάνη. Τα κορίτσια έκαναν την επόμενη ημέρα της Μαρίας, όπως το είχαν κανονίσει.
Κουμπάροι τους ήταν ο Νίκος, παιδικός φίλος του Ιορδάνη, και η Ειρήνη, φίλη της Μαρίας από το σχολείο.
ο καλύτερος φωτογραφος γάμου
Ολα έγιναν όπως ήθελαν. Πέρασαν πολύ όμορφα και χάρηκαν την προετοιμασία, τη διαδικασία, το μυστήριο και την αγάπη των συγγενών και των φίλων τους. Από τον γάμο τούς έχει μείνει μια υπέροχη, γλυκιά γεύση.
«Αυτό που πραγματικά μου έκανε εντύπωση», θυμάται η Μαρία, «ήταν ότι δεν είχα άγχος και ότι δεν έκλαιγα. Γενικά αγχώνομαι πολύ και είμαι ευσυγκίνητη. Η πιο δυνατή στιγμή νομίζω ήταν τα λόγια που είπε ο πατέρας της όταν την παρέδωσε στον γαμπρό».
ο καλύτερος φωτογραφος γάμου
Τήρησαν και τα πατροπαράδοτα,όπως για παράδειγμα ότι ο γαμπρός είδε το νυφικό την ημέρα του γάμου και τις δύο τελευταίες ημέρες έμειναν χωριστά. Επίσης, ένας εξάδελφος του Ιορδάνη έπαιξε τον ρόλο του βλάμη, δηλαδή αυτού που φέρνει το παπούτσι της νύφης. Εκείνος της το φόρεσε, με κόστος όμως για την τσέπη του, καθώς κατά το έθιμο πρέπει να το γεμίσει με χρήματα. Ταξίδι του μέλιτος πήγαν στο Κο Σαμούι, την Μπανγκόκ και το Αμπου Ντάμπι. Ηταν οι πιο ξεχωριστές, εξωτικές και πλούσιες διακοπές που έχουν κάνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου